Tragédia v Laose: Zrútilo sa lietadlo s vládnou delegáciou!

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 09:24 • 2 min
Tragédia v Laose: Zrútilo sa lietadlo s vládnou delegáciou!

BANGKOK - Na severovýchode Laosu sa dnes zrútilo lietadlo laoských vzdušných síl s najmenej 22 ľuďmi na palube, medzi ktorými boli aj minister obrany Laosu a traja členovia ústredného výboru vládnucej komunistickej strany. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie thajského ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Správy o počte obetí neboli bezprostredne po nehode k dispozícii, uviedol hovorca thajského ministerstva.
      

Podľa agentúry DPA boli okrem ministra obrany Duangchaya Phichita na palube aj minister verejnej bezpečnosti Thongban Saengaphon, starosta laoskej metropoly Vientiane Soukan Mahalat a šéf propagandy komunistickej strany Chuang Sombounkhan. Traja ľudia údajne nehodu prežili. Vojenský špeciál s vládnou delegáciou vzlietol z Vientiane a po približne 500 kilometroch letu sa zrútil v severovýchodnej provincii Xiangkhoung.

      

Laoská stranícka a vládna delegácia cestovala na oslavy 55. výročia víťazstva 2. práporu laoskej ľudovej armády nad rojalistickými silami. Komunistická strana vládne v Laose od roku 1975.  
      

V októbri sa v silnej búrke tesne pred pristátím na letisku neďaleko mesta Pakse na juhu Laosu zrútilo turbovrtuľové lietadlo spoločnosti Lao Airlines so 49 ľuďmi na palube. Nehodu nikto neprežil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies