V maďarskom vinárskom podniku Tokaj preverujú podozrenie z pančovania vína

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 17:31 • 2 min
V maďarskom vinárskom podniku Tokaj preverujú podozrenie z pančovania vína

BUDAPEŠŤ - Maďarský štátny vinársky podnik Tokaj Kereskedöház pozastavil predaj zásob vína v hodnote troch miliárd forintov (9,9 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Nové vedenie podniku totiž rozhodlo, že z jeho skladov sa nepredá ani jedna fľaša vína z ročníkov pred rokom 2013 dovtedy, kým sa nepreverí, či obsah a pôvod vína súhlasí s tým, čo je uvedené na etikete.
     

O afére týkajúcej sa podozrenia z pančovania jedného z najznámejších maďarských vín informovali dnes maďarské denníky Magyar Nemzet i Népszabadság. Tokaj Kereskedöház spracováva dve tretiny hrozna Tokajskej oblasti v Maďarsku a produkuje polovicu tokajského vína.
     

Vedenie podniku pred poldruha rokom prevzal podľa Népszabadságu svetovo uznávaný vinár Károly Áts, ktorý v súčasnosti pracuje s novým manažmentom na technologickej a odbornej obnove spoločnosti.
     

Oficiálne dokumenty, povolenia a certifikáty sú síce zdanlivo v poriadku, už je však zrejmé, že víno sa pančovalo - miešali sa rôzne ročníky vína rôznej kvality, píše Népszabadság, ktorému právny zástupca podniku Géza Illés potvrdil vnútornú kontrolu v spoločnosti. Zdôraznil, že je záujmom celej Tokajskej oblasti, aby sa aféra vyjasnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies