Slováci zlomili prekliatie 3. tretiny, Miklík: Hneď sa lepšie dýcha

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 13:18 • 2 min
Slováci zlomili prekliatie 3. tretiny, Miklík: Hneď sa lepšie dýcha

MINSK - Michel Miklík je jedným z mála slovenských hokejistov, ktorý si zastal svoje miesto vo všetkých štyroch zápasoch na MS. Dokázal bodovať v každom z doterajších stretnutí v Minsku a s tromi gólmi a štyrmi asistenciami bol po strede štvrtým najproduktívnejším hráčom šampionátu. V tabuľke produktivity bolo na tom lepšie iba ničivé ruské trio Tichonov (4+5), Ovečkin (3+5), Plotnikov (4+3).

slovakia

left justify in out

V stredajšom súboji s Nórskom sa pod víťazstvo 5:2 podpísal Miklík gólom a dvomi asistenciami. "V úvode to bol pomerne divoký zápas. Kládli sme dôraz najmä na pozornú hru v obrane, i tak sa tam nejaké chyby vyskytli a súper ich v prvej tretine potrestal. To by sa nám nemalo stávať, v ďalších zápasoch musíme na tom ešte popracovať," tvrdí 31-ročný útočník. "Pomohol nám rýchly gól. Psychika bola hneď lepšia, človek si viac na ľade dovolil."

 

Tréner Vladimír Vůjtek ho tentoraz zaradil k Jurajovi Mikúšovi a Tomášovi Tatarovi, s ktorými tak obnovil úspešnú spoluprácu zo strieborného šampionátu v Helsinkách 2012. "Som rád, že nám to tam padalo. V rámci formácie nemáme pridelené žiadne špeciálne úlohy, všetci traja sa snažíme útočiť i vracať dozadu. Darilo sa nám a bodaj by to tak pokračovalo aj naďalej," zaželal si útočník s 19-tkou na drese.

 

V 49. minúte spečatil Miklík výsledok na 5:2, keď si nakorčuľoval od zadného mantinelu k bránke a strelou z ťažkého uhla k žŕdke nachytal Larsa Haugena. Puk prepadol medzi betónom a lapačkou nórskeho brankára. "Viac-menej som iba skúsil, či to vyjde, mal som aj trošku šťastia. Som rád, že mu to tam prepadlo."
 

Jeho tím tak konečne zlomil kliatbu tretích tretín, v ktorých doteraz zakaždým stratil sľubný náskok. Prvýkrát sa Slováci dokázali strelecky presadiť v záverečnej dvadsaťminútovke. "Konečne sme prelomili smolu. Pred zápasom sme si rozobrali doterajšie tretie tretiny, nepripúšťali sme si, že by sme ich znova pobabrali," povedal Miklík. Plný bodový zisk je tým správnym liekom na slovenské boľačky. "Verím, že po tomto víťazstve pôjde nálada a sebavedomie hore. V šatni sa hneď lepšie dýcha. Verím, že výkon z duelu s Nórskom prenesieme aj do ďalších zápasov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies