J&T Banka získala 58-percentný podiel v chorvátskej VABA banke

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 13:13 • 2 min
J&T Banka získala 58-percentný podiel v chorvátskej VABA banke

BRATISLAVA - J&T Banka potvrdením rozhodnutia predstavenstva a dozornej rady vstúpila do chorvátskej VABA banky. Navýšením základného imania o 75 mil. chorvátskych kún (približne 10 mil. eur) a získaním 58-percentného podielu sa tak podľa vyjadrení banky zavŕšilo viac ako polročné vyjednávanie. Počas nasledujúcich dní by mala J&T Banka dostať súhlas od chorvátskej centrálnej banky na získanie majoritného podielu.

slovakia

left justify in out

"Na začatie finančných transakcií je nevyhnutné splniť vopred dohodnuté podmienky zakotvené v memorande o porozumení, čo by malo nastať počas nasledujúcich týždňov," uviedol člen predstavenstva J&T Banky Igor Kováč. V súčasnosti sa upravujú stanovy chorvátskej banky. Zároveň sa budú voliť noví členovia dozornej rady. Nominovaní boli Patrik Tkáč, Igor Kováč, Ivo Enenkl a Juraj Lálik. Banka zároveň nominovala tretieho člena predstavenstva VABA banky, ktorým by sa mala stať bývalá riaditeľka J&T Banky Slovensko Monika Céreová. 

 

J&T Banka Bratislava je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva od roku 2006. Spoločne s J&T Bankou Praha, ruskou J&T Bank Zao, J&T Bank & Trust Corporation so sídlom na Barbadose a Poštovou bankou je súčasťou bankového a finančného holdingu J&T Finance Group SE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies