MacKinnon chce s Kanadou zlato

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 12:46 • 2 min
MacKinnon chce s Kanadou zlato

MINSK - Jednou z najväčších hviezd kanadského výberu na tohtoročnom svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku je Nathan MacKinnon.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný mladík sa pripojil k výberu javorového listu po vypadnutí Colorada z bojov o Stanleyho pohár. V nováčikovskej sezóne nazbieral 63 bodov za 24 gólov a 39 asistencií a vyslúžil si nomináciu na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika sezóny.


"Mám ešte veľa energie a prečo nepomôcť Kanade? Po telefonáte od Roba Blaka som vôbec neváhal, nie je to síce olympijský turnaj, kde boli skutočne najlepší hráči, ale stále je tu množstvo kvalitných hokejistov. Prišiel som do tímu, aby sme vyhrali turnaj a reprezentovali našu krajinu,“ povedal Nathan MacKinnon. 

 

Nováčikovská sezóna v Colorade vyšla talentovanému mladíkovi, ktorého už považujú za nového Sidneyho Crosbyho, nad očakávanie. Pred jej začiatkom nemal veľké očakávania a chcel len zo seba vydať maximum. "Nemal som žiadne plány. Poriadne som si ten prvý rok užil, nazbieral množstvo skúseností. O NHL som sníval od detstva a teraz sa mi to splnilo. Veľmi ma teší, že som sa dostal aj do nominácie na Calderovu trofej,“ uviedol MacKinnon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies