Exmajster sveta v slalome Pranger končí

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 11:44 • 2 min
Exmajster sveta v slalome Pranger končí

INNSBRUCK - Slalomový majster sveta z roku 2009 a víťaz troch pretekov Svetového pohára Manfred Pranger končí so zjazdovým lyžovaním.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Rakúšan opúšťa scénu po piatich rokoch trápenia so zraneniami. Počas nich zamestnali chirurgov jeho pravé koleno, stavcová platnička a naposledy bedro. Preto uplynulé štyri sezóny ani raz nestál na podujatí Svetového pohára na stupňoch pre víťazov a nezmestil sa ani do nominácie na zimné olympijské hry 2014 v Soči.

 

Najlepšie vyšli Prangerovi sezóna 2005, keď triumfoval na domácich svahoch v Kitzbüheli a v Schladmingu, a rok 2009, keď k titulu svetového šampióna z Val d'Isére pridal aj prvenstvo zo švajčiarskeho Wengenu - napospol v slalome. Na zimných olympijských hrách veľa vody nenamútil, v Salt Lake City 2002 ani vo Vancouveri 2010 nedokončil prvé kolo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies