Polícia ponúkla 300-tisíc dolárov za informácie o unesených školáčkach

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 15:02 • 2 min
Polícia ponúkla 300-tisíc dolárov za informácie o unesených školáčkach

ABUJA - Nigérijská polícia vypísala odmenu vo výške 300.000 dolárov za poskytnutie spoľahlivých informácií, ktoré povedú k nájdeniu a záchrane vyše 200 unesených školáčok.

slovakia

left justify in out

Dievčatá uniesli v apríli militantní islamistickí povstalci z hnutia Boko Haram. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
     

K hromadnému únosu došlo v odľahlej obci Chibok na severovýchode krajiny. Incident vyvolal medzinárodné pobúrenie, ako aj protesty v celej Nigérii, ktorými verejnosť vyvíja tlak na tamojšiu vládu, aby podnikla príslušné kroky na ich záchranu. Ďalších osem školáčok uniesli v nedeľu z obce neďaleko skrýše militantov.
     

Do Nigérie už pricestoval tím amerických expertov, ktorí budú pomáhať miestnym bezpečnostným orgánom v pátraní. Skupina Boko Haram tento týždeň priznala svoju zodpovednosť za únos zo 14. apríla. Skupina počas uplynulých rokov na severe krajiny zavraždila približne 1500 ľudí, pripomenula spravodajská stanica BBC.
     

Polícia v súvislosti s vypísanou finančnou odmenou zverejnila šesť telefónnych čísel, na ktoré môžu ľudia oznámiť relevantné informácie a stať sa "súčasťou riešenia súčasnej bezpečnostnej výzvy", píše sa v jej vyhlásení. Polícia zaručuje informátorom najvyššiu možnú diskrétnosť a ochranu osobných údajov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies