V nominácii Austrálie nebude figurovať kapitán Lucas Neill

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 16:58 • 2 min
V nominácii Austrálie nebude figurovať kapitán Lucas Neill

MELBOURNE - Tréner austrálskej futbalovej reprezentácie Ange Postecoglou v utorok informoval, že v predbežnej širšej nominácii na MS v Brazílii nebude figurovať dlhoročný kapitán Lucas Neill.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný skúsený obranca, ktorý v národnom tíme odohral 96 stretnutí, zrejme doplatil na nedostatočnú hernú prax v posledných mesiacoch. Neill v novembri 2013 ukončil pôsobenie v japonskom tíme Omija Ardija. Keďže o jeho služby neprejavil záujem žiadny z austrálskych klubov, vo februári tohto roka prikývol na krátkodobý angažmán v anglickom Watforde, v rámci ktorého ešte stihol aj mesačné hosťovanie v Doncasteri.

 

"Lucas bol samozrejme veľmi sklamaný. Bolo to ťažké. Tvrdo pracoval, aby sa pokúsil dostať do tímu pre majstrovstvá sveta. Ukázal v poslednom období obrovské odhodlanie. Musel som sa však rozhodnúť nie na základe jeho kariéry, ale podľa posledných šiestich mesiacov. Zavážila predovšetkým otázka jeho formy a kondície. Nebolo jednoducho dostatok indícií na to, aby mi mohol povedať, že je schopný zvládnuť šampionát," vyhlásil Postecoglou pre Radio Australia. 

 

Neill hájil farby "protinožcov" na MS v rokoch 2006 a 2010. Najväčším favoritom na funkciu kapitána Austrálie je pri neúčasti Neilla stredopoliar Crystal Palace Mile Jedinak. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies