Južné štáty USA stále pustošia búrky, zahynulo už 34 ľudí

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 15:36 • 2 min
Južné štáty USA stále pustošia búrky, zahynulo už 34 ľudí

TUPELO - Obyvatelia južných častí USA naďalej čelia búrkovému systému sprevádzanému tornádami, ktorý od začiatku týždňa pripravil o život najmenej 34 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov Národnej metrologickej služby postihlo extrémne počasie v stredu ráno (miestneho času) oblasti na severe Floridy a juhu Georgie, pričom sa očakáva jeho rozšírenie pozdĺž východného pobrežia USA medzi Virgíniou a Južnou Karolínou. Okrem silných dažďových zrážok a vetra nie sú vylúčené ani ďalšie krupobitia či tornáda, už na štvrtok sa však predpovedá oslabovanie systému.

 

Búrky zasiahli do stredy šesť amerických štátov, z ktorých najhoršie postihnutými sú Arkansas a Mississippi. Tamojšie úrady hlásia 27 potvrdených úmrtí súvisiacich s počasím a vyše 200 zranených. Menší počet obetí na životoch zaznamenali v Oklahome, Iowe, Alabame a Tennessee. Spravodajský kanál CNN informoval taktiež o prípade utopeného človeka na Floride, na ktorom sa podľa diaľničnej stráže takisto podpísalo počasie. Vo floridskom okrese Escambia vyhlásili stav ohrozenia, pričom uzavreli miestne školy, vládne úrady a súd. Pohotovostné zložky tiež v okrese museli zachraňovať motoristov, ktorých odrezala od okolia povodeň. Prezident USA Barack Obama vyhlásil medzitým stav katastrofy v Arkansase a nariadil uvoľnenie federálnej pomoci tamojším obyvateľom. Búrky na území štátu poškodili vyše 2000 obytných domov ako aj 100 komerčných objektov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies