Brankár Peters doplnil kanadskú súpisku

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 09:58 • 2 min
Brankár Peters doplnil kanadskú súpisku

CALGARY - Brankár Justin Peters rozšíri káder kanadskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, ktoré sa uskutočnia od 9. do 25. mája.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný gólman Caroliny Hurricanes súhlasil s účasťou na šampionáte. V bránke Kanady dostanú okrem Petersa možnosť aj James Reimer z Toronta a Ben Scrivens z Edmontonu.

 

Kanaďania majú momentálne na súpiske pre majstrovstvá sveta 21 hokejistov a ešte štyri miesta voľné. Do mužstva by mal pribudnúť jeden obranca, ktorý drží hokejku naľavo, a traja útočníci. Až traja hokejisti zo súčasného kanadského výberu pôsobili v tejto sezóne vo Washingtone, ďalšie trio v Toronte. Pätnásť nominovaných hráčov už Kanadu reprezentovalo v minulosti, pätica aj na MS. Kormidelníkovi Phoenixu Coyotes Davovi Tippettovi budú pri národnom mužstve pomáhať Peter DeBoer z New Jersey a Paul Maurice z Winnipegu. Päťdesiatdvaročný Tippett viedol Kanadu už na MS 2009 vo Švajčiarsku, kde "javorové listy" skončili po finálovej prehre s Ruskom na druhom mieste. Kanada sa v základnej A-skupine na MS v Bielorusku stretne aj so Slovenskom, jej ďalšími súpermi budú Švédsko, Česko, Nórsko, Dánsko, Francúzsko a Taliansko. 

Nominácia kanadskej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku: 


Brankári: Ben Scrivens (Edmonton Oilers/NHL), James Reimer (Toronto Maple Leafs/NHL), Justin Peters (Carolina Hurricanes/NHL) 
Obrancovia: Marc Methot (Ottawa Senators/NHL), Ryan Ellis (Nashville Predators/NHL), Jason Garrison, Kevin Bieksa (obaja Vancouver Canucks/NHL), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs/NHL), Erik Gudbranson (Florida Panthers/NHL), Tyler Myers (Buffalo Sabres/NHL) 
Útočníci: Kyle Turris (Ottawa Senators/NHL), Jonathan Huberdeau (Florida Panthers/NHL), Alex Burrows (Vancouver Canucks/NHL), Cody Hodgson (Buffalo Sabres/NHL), Sean Monahan (Calgary Flames/NHL), Troy Brouwer, Jason Chimera, Joel Ward (všetci Washington Capitals/NHL), Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg Jets/NHL), David Perron (Edmonton Oilers/NHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies