KĽDR uskutoční delostrelecké manévre neďaleko spornej námornej hranice

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 07:00 • 2 min
KĽDR uskutoční delostrelecké manévre neďaleko spornej námornej hranice

SOUL - Severná Kórea oznámila, že uskutoční delostrelecké manévre v dvoch oblastiach ležiacich neďaleko spornej námornej hranice s Južnou Kóreou. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Pchjongjang prikročil k podobným cvičeniam i koncom marca, keď vypálil viac ako 500 delostreleckých projektilov v blízkosti takzvanej Severnej demarkačnej čiary (Northern Limit Line - NLL), ktorá je de facto námornou hranicou od Kórejskej vojny (1950-1953).
      

Počas marcového cvičenia dopadlo vyše 100 striel na južnú stranu NLL, čo prinútilo Soul k podobnému kroku; do severokórejských vôd následne dopadli stovky juhokórejských projektilov. Armáda Južnej Kórey bude aj tentoraz dôkladne monitorovať priebeh manévrov.
      

Žlté more je tradičným dejiskom vojenských cvičení oboch znepriatelených štátov. KĽDR spochybňuje NLL, tvrdiac, že línia by mala viesť južnejšie. Napätie medzi krajinami sa zintenzívňuje napriek obdobiu mierneho uvoľnenia zo začiatku roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies