Štyridsiatnik Lüdemann posunul súboj o titul do 7. finále

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 16:19 • 2 min
Štyridsiatnik Lüdemann posunul súboj o titul do 7. finále

INGOLSTADT - Hokejový obranca Mirko Lüdemann má 40 rokov a na konte rekordných 1084 stretnutí v najvyššej nemeckej súťaži DEL.

slovakia

left justify in out

Stále nemá dosť, o čom svedčí aj jeho rozhodujúci gól v šiestom zápase finálovej série medzi Ingolstadtom a Kolínom nad Rýnom. Vďaka jeho zásahu v predĺžení sa séria ešte raz vráti do Kolína, kde sa v utorok rozhodne o majstrovskom titule v Nemecku.

 

"Z času na čas sa to ešte stáva, že dám nejaký gól," cituje sportal.de skúseného zadáka Lüdemanna. Bývalý reprezentant Nemecka je aj príkladom klubovej vernosti, aká sa len tak nevidí. Dres Kölner Haie si oblieka najstarší hráč finálovej série bez prestávky od súťažného ročníka 1993/94. Z 21 sezón sa až v dvadsiatich posunul s tímom do vyraďovacej časti, kde odohral 175 zápasov. Toto je navyše jeho siedma séria o majstrovský titul. Zatiaľ má v osobnej zbierke dve zlaté medaily s Kolínčanmi z rokov 1995 a 2002. Celkovo majú hokejisti Haie v bohatej a úspešnej histórii klubu vo vitríne osem majstrovských pohárov a v utorok môžu získať deviaty. "Teraz už ide o všetko. Séria sa dostala na ostrie noža a jeden musí zvíťaziť a druhý zostať porazený. Majstrom bude ten, kto nájde ešte vnútorné rezervy a prejaví väčšiu vôľu po víťazstve," citujú nemecké médiá Lüdemanna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies