KHL: Magnitogorsk si vybojoval majstrovský mečbal

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 16:24 • 2 min
KHL: Magnitogorsk si vybojoval majstrovský mečbal

MAGNITOGORSK - Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk si vybojovali v sobotu dôležité tretie víťazstvo vo finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy proti HC Lev Praha.

slovakia

left justify in out

Ruský tím vyhral piaty súboj série doma 2:1 po predĺžení, vedie 3:2 na zápasy a už v pondelok v českej metropole môže prípadne oslavovať zisk cennej trofeje. O oba góly Metallurgu sa postaral Sergej Moziakin, ktorý súboj rozhodol v 69. min.

 

V poradí piate finále bolo od prvej minúty otvorené. Oba tímy hrali disciplinovane a pozorne bránili. Domáci hrozili najmä prvou formáciou Moziakin, Jan Kovář, Zaripov. V 26. min otvoril skóre po akcii Kovářa presnou strelou z dobrej pozície Moziakin. Pražania potom pridali na aktivite a vypracovali si viaceré šance. V 43. min vyrovnal Justin Azevedo, ktorý tečoval strelu Ševca. Kanaďan s portugalskými predkami sa presadil v šiestom stretnutí v rade. Vo finále dal už šesť gólov. Obaja brankári Košečkin i Vehanen potom držali šance oboch tímov skvelými zákrokmi. V 69. min po zaváhaní obrany Leva rozhodol po ďalšej prihrávke od Kovářa aktívny Moziakin, ktorý vo finále nazbieral už jedenásť bodov (4+7).

 

Slovák Lukáš Cingeľ odohral v drese Leva 15:28 min.

Výsledok sobotňajšieho piateho finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy (hrá sa na štyri víťazstvá):
Metallurg Magnitogorsk - HC Lev Praha 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0) - stav série: 3:2
Góly: 26. Moziakin (Jan Kovář), 69. Moziakin (Zaripov, Jan Kovář) - 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies