Knedličková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 3 mrkvy, 1 petržlen, 2 strúčiky cesnaku, 1 kaleráb, hrášok, petržlenovú vňať, maslo, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, 1 zeleninový bujón, Na knedličky: 1 vajce, krupicu, vegetu, 1 PL masla,
Príprava:
Zeleninu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody, do ktorej sme pridali bujón, soľ, vegetu a mleté čierne korenie. Uvaríme do mäkka. Z vajíčka, krupice, masla a trošku vegety si pripravíme husté cestíčko, ktoré lyžicou vkladáme do polievky. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Kuracie prsia so sezamom.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg kuracích pŕs, 2 vajíčka, trošku mlieka, hladkú múku, strúhanku, olej na vyprážanie, soľ, mleté čierne korenie, 100 g sezamových semienok,
Príprava:
Mäso nakrájame na rezne, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku zriedenom mliekom a strúhanke, do ktorej sme zamiešali sezamové semienka. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Trasená torta.
Suroviny:
1 piškótový korpus, 2 smotany na šľahanie, 1 puding OLLÉ bez varenia čokoládový, 1 malý mandarínkový kompót (200ml), strúhanú čokoládu na ozdobu,
Príprava:
V obchode kúpime okrúhly piškótový korpus na tortu. Do misky ktorá sa dá pevne uzatvoriť nalejeme 1 šľahačkovú smotanu, kompót aj so šťavou, nasypeme pudingový prášok. Nádobu dobre uzatvoríme a trasieme asi 2 minúty. Hmota krásne zhustne, potom ju nanesieme na korpus. Nakoniec natrieme druhú vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies