Kontroverzný europoslanec Farage sľúbil politické zemetrasenie

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 12:15 • 2 min
Kontroverzný europoslanec Farage sľúbil politické zemetrasenie

LONDÝN - Šéf Strany za nezávislosť Spojeného kráľovstva (UKIP) euroskeptik Nigel Farage povedal, že ak zvíťazí v nastávajúcich eurovoľbách jeho strana, v krajine dôjde k politickému zemetraseniu. Jeho strana vyzýva na odchod Británie z EÚ a na sprísnenie imigračných zákonov.

slovakia

left justify in out

Farage predstavil v utorok v Sheffielde manifest UKIP, v ktorom zdôraznil, že je potrebné "kontrolovať počty ľudí, ktorí prichádzajú do krajiny, a najmä ich kvalitu". "Obrátili sme sa chrbtom k talentom z Indie a z Nového Zélandu a otvorili sme dvere ľuďom z Rumunska a Bulharska. A to nedáva žiadny zmysel," povedal Farage pre britskú vysielaciu stanicu BBC. Podľa Faragea treba do Británie prijať ľudí, z ktorých bude mať úžitok britská ekonomika. "Máme pre ľudí odkaz, ktorý hovorí: Toto sú najdôležitejšie európske voľby, aké sa kedy konali v Británii," povedal Farage a dodal, že "teraz máme šancu spôsobiť taký šok v britskom politickom systéme, ktorý nebude ďaleko od zemetrasenia." Farage tiež povedal, že víťazstvo jeho strany v májových eurovoľbách bude príležitosťou vrátiť Británii kontrolu nad krajinou. 

 

Nigel Farage spomedzi svetových štátnikov najviac obdivuje ruského prezidenta Vladimira Putina. Povedal to v marci v rozhovore pre týždenník QC Magazine. Podľa neho je obdivuhodné, ako Putin zvládol minuloročnú vyhrocujúcu sa krízu v Sýrii. Vo svojom vyhlásení povedal, že ho rešpektuje ako "manipulátora, nie ako ľudskú bytosť". Známy euroskeptik už vzbudil v Británii rozruch aj vyjadrením, že EÚ má pre podporu násilných protivládnych demonštrácii v Kyjeve "krv na svojich rukách".

 

Slávne vystúpenia Nigela Faraga v europarlamente

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies