NBA: Gasol opúšťa LA Lakers, možno zamieri za Jacksonom do New Yorku

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 13:29 • 2 min
NBA: Gasol opúšťa LA Lakers, možno zamieri za Jacksonom do New Yorku

LOS ANGELES - Španielsky basketbalista Pau Gasol po šesť a pol roku opúšťa klub zámorskej NBA Los Angeles Lakers.

slovakia

left justify in out

Jeden z najlepších Európanov v profilige po nedávnom skončení základnej časti, ktorá bola pre Lakers blamážou, oznámil, že počas leta sa stane nechráneným voľným hráčom a bude naslúchať ponukám ostatných klubov. Tridsaťtriročný Gasol nevylúčil ani možnosť, že sa po rokoch opäť stretne s Philom Jacksonom. Pod jeho vedením ako hráč Lakers získal dva majstrovské tituly. Jackson sa pred niekoľkými týždňami stal novým prezidentom klubu New York Knicks. Práve slávna Madison Square Garden by sa mohla stať novou domovskou halou pre skúseného Barcelončana.

 

Starší z bratov Gasolovcov odohral v uplynulej sezóne za Lakers 60 duelov s priemermi 17,4 bodu a 9,7 doskoku na zápas. V priebehu sezóny sa však niekoľkokrát dostal do konfliktu s trénerom Mikeom D'Antonim, ktorého kritizoval za neefektívnu hernú taktiku. Aj z toho dôvodu sa jeho meno viackrát skloňovalo v súvislosti s možnými výmenami. V lete si však Gasol bude môcť nové pôsobisko vybrať sám.

 

"Práve preto sa na to teším. Som rád, že o svojej budúcnosti budem môcť rozhodovať sám. Vyberiem si nový klub, neurobia to za mňa iní ľudia," povedal pre denník LA Times majster sveta z roku 2006.

 

Gasol začal svoju kariéru v NBA v roku 2001 v drese Memphisu. V tíme z mesta country hudby strávil sedem sezón, potom prestúpil do Kalifornie. Okrem dvoch majstrovských titulov s Lakers má v zbierke ocenenie pre najlepšieho nováčika (2002), štyrikrát si zahral v Zápase hviezd a je stále najlepším strelcom v klubovej histórii Memphisu. Na OH v Pekingu 2008 a Londýne 2012 získal so Španielskom strieborné medaily, z európskych šampionátov má až šesť cenných kovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies