Vládu v Kyjeve prišiel podporiť viceprezident USA Biden

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 15:52 • 2 min
Vládu v Kyjeve prišiel podporiť viceprezident USA Biden

KYJEV - Americký viceprezident Joe Biden v pondelok pricestoval na Ukrajinu, kde chce s miestnymi najvyššími predstaviteľmi rokovať o viacerých otázkach vrátane ekonomických.

slovakia

left justify in out

Cieľom jeho návštevy je tiež ubezpečenie vlády v Kyjeve o tom, že Washington "podporuje územnú celistvosť Ukrajiny," cituje agentúra Reuters nemenovaného predstaviteľa jeho tímu. K návšteve druhého muža Bieleho domu prichádza v čase stúpajúceho napätia na východe Ukrajiny, kde minulý týždeň počas prestrelky zahynuli najmenej traja proruskí aktivisti.

 

Biden chce okrem iného diskutovať aj o podmienkach medzinárodnej pomoci Ukrajine a jej efektívnom čerpaní vo všetkých častiach krajiny. Témou bude aj nevojenská pomoc, ktorú Kyjevu nedávno prisľúbil Washington. Američania chcú taktiež Ukrajine pomôcť nájsť nové alternatívne zdroje energií pre obavy, že Rusko krajine prestane dodávať strategické suroviny vrátane plynu. 

 

Bidenove schôdzky s najvyššími predstaviteľmi ukrajinskej vlády sú naplánované na utorok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies