Britská kráľovská rodina navštívila zoologickú záhradu v Sydney

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 12:53 • 2 min
Britská kráľovská rodina navštívila zoologickú záhradu v Sydney

SYDNEY - Britský princ William s manželkou Catherine a ich synom princom Georgeom dnes v rámci svojej trojtýždňovej oficiálnej cesty po Novom Zélande a Austrálii navštívili zoologickú záhradu Taronga Zoo v Sydney.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že pôjde o jediné verejné vystúpenie princa Georgea v Austrálii, informovala agentúra DPA.
      

Tretí v dedičskej línii britského trónu si v sprievode rodičov prezrel oddelenie vačkovca bandikuta králikovitého, pomenovaného na jeho počesť George, ktorého symbolicky dostal do daru pri príležitosti svojho narodenia vlani 22. júla. Keď mu pracovníci zoo venovali plyšovú verziu zvieraťa, okamžite ju hodil na zem. "Páči sa mu to, naozaj," zažartoval William.
      

Kráľovský pár pred objektívmi prítomných médií nakŕmil žirafy, pohladkal koaly a pristavil sa aj pri voliére s dravcami. S mostom Sydney Harbour Bridge a budovou Sydney Opera House v pozadí poskytla Taronga Zoo médiám nádhernú kulisu pre zábery vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea, ktorí začali dnešný program veľkonočnou omšou v anglikánskej Katedrále sv. Ondreja.
      

Kráľovská rodina sa ešte dnes premiestni do hlavného mesta Canberra, pričom pondelok bude mať oddychový deň. Svoju desaťdňovú cestu po Austrálii, kam monarchovia pricestovali po rovnako dlhom pobyte na Novom Zélande, ukončia po zastávkach v mestách Adelaide a Yulara v centrálnej púšťovej oblasti, kde si pozrú masívny červený skalný vrch Uluru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies