Csongor Kassai sa v novej divadelnej hre predstaví ako ženích, manžel a starec

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 10:06 • 2 min
Csongor Kassai sa v novej divadelnej hre predstaví ako ženích, manžel a starec

BRATISLAVA - Premiéru inscenácie trojice britských autorov Jamesa Saundersa, Alana Ayckbourna a Davida Captona s názvom 3 x 2 uvedie dnes večer ADY LOĎ - Divadlo v podpalubí v Bratislave na Tyršovom nábreží.

slovakia

left justify in out

V inscenácii sa predstavia Csongor Kassai a Zuzana Martinková – Znášiková, režisérkou je Mária Breinerová. Tri príbehy, každý z iného životného obdobia, každý o iných problémoch. So svojimi manželskými problémami sa v tejto divadelnej hre popasuje dvojica protagonistov.
      

Trikrát dvaja manželia, každý so svojimi prioritami a osobitou povahou. Čo nás páli v mladosti, v strednom veku či starobe? Hra prináša jedinečný veselo – trpký pohľad na vzťahové komplikácie, ktoré prežíva väčšina z nás. V troch príbehoch z manželského života je nadstavené ostrovtipné zrkadlo všetkým, ktorí žijú v partnerskom vzťahu a podstatnú časť života sa dokážu hádať o bezvýznamných malichernostiach. Inscenácia prináša možnosť zamyslieť sa nad tým, či náš život nie je príliš krátky na to, aby sme si ho „prehádali“.
      

Pre mňa je táto úloha výzvou, hrám tri polohy, dve z nich som už zažil, tá tretia ako starec je už iba na mojej predstavivosti, teda na tom, čo som doteraz odpozoroval. Chceli by sme ukázať divákovi, že keby ľudia viac komunikovali medzi sebou, tak by k takýmto nedorozumeniam nemuselo dôjsť,“ povedal pre TASR pred premiérou Csongor Kassai.
      

Tá hra, teda tri jednoaktovky sú napísané tak, že sa v nich nájde Angličan aj Slovák, je o partnerských vzťahoch, pri ktorých by nemuselo vo väčšine prípadov k hádkam vôbec dôjsť. Príďte sa pozrieť na seba, svojich susedov či známych, čoho v živote sa môžeme pri troche snahy vyvarovať,“ dodala Zuzana Martinková – Znášiková.
      

„Ľudia sa radi pozerajú na javisku sami na seba, budú sa smiať, je to skvelý žáner, poloha oboch hercov je výborná. Je to presne to divadlo, na ktoré treba prísť, sadnúť si, uvoľniť sa a možno sa aj zamyslieť,“ doplnila Mária Breinerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies