Súd s Carnajevom: Prokuratúra preskúma jeho duševný stav

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 06:39 • 2 min
Súd s Carnajevom: Prokuratúra preskúma jeho duševný stav

BOSTON - Americkí federálni prokurátori požiadali dnes advokátov podozrivého bombového útočníka z Bostonu Džochara Carnajeva, aby ich písomne informovali, ak plánujú predložiť akékoľvek dôkazy o duševnej chorobe klienta.

slovakia

left justify in out

Prokurátori v žiadosti predloženej na federálny súd uviedli, že obhajoba by mala také plány objasniť do 7. mája. To bol pôvodne termín predbežných procedúr pred pojednávaním, informovala tlačová agentúra AP.
      

Žalujúca strana uviedla, že chce upovedomenie o plánoch obhajoby, ak mieni predkladať dôkazy odborníkov - vzťahujúce sa na duševnú chorobu či poruchu alebo iné okolnosti týkajúce sa duševného zdravia, ktoré by mohli mať vplyv na otázku viny alebo trestu.
      

Carnajevova právnička Miriam Conradová sa prostredníctvom hovorkyne nevyjadrila. Džochar Carnajev predtým vyhlásil, že je v prípade útoku v Bostone nevinný.
      

V súvislosti s Džocharovým bratom Tamerlanom, ktorý zahynul pri prestrelke s políciou, vyšetrovatelia vo štvrtok zverejnili správu o medzerách v komunikácii amerických tajných služieb, ako aj medzi USA a Ruskom.
      

Americké tajné služby dostali od ruských už v roku 2011 varovanie, že by Tamerlan Carnajev mohol predstavovať hrozbu. Nedostatok ďalších informácií však viedol k zníženiu povedomia o nebezpečenstve, ktoré starší Carnajev v skutočnosti predstavoval.
      

Pri útoku v cieľovej rovinke Bostonského maratónu zahynuli traja ľudia a vyše 260 ďalších utrpelo zranenia. Prokuratúra obviňuje Džochara a jeho brata, že na mieste umiestnili dve bomby vyrobené z tlakových hrncov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies