Slovnaft Cup: Slovan Bratislava vyhral nad Senicou 1:3 v 1. semifinále

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 19:28 • 2 min
Slovnaft Cup: Slovan Bratislava vyhral nad Senicou 1:3 v 1. semifinále

SENICA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v úvodnom semifinálovom dueli Slovenského pohára Slovnaft Cup na pôde FK Senica 3:1. Pred odvetou, ktorá je na programe v utorok 15. apríla na Pasienkoch, si tak "belasí" vytvorili veľmi nádejnú východiskovú pozíciu na postup do finále.

slovakia

left justify in out

V prvom semifinálovom meraní síl medzi Senicou a Slovanom sa pred zápasom strhla prietrž mračien, a tak sa hralo na šmyklovom teréne. Seničania začali trošku ustráchane a už v 17. minúte prehrávali 0:2. Najskôr otvoril skóre Vittek, ktorý v 14. minúte poslal po centri Milinkoviča z päťky loptu za chrbát Šullu. O tri minúty neskôr dostal Peltier ďalšiu peknú loptu za obranu a povedľa brankára domácich upravil na rozdiel dvoch gólov. Potom sa hra v poli vyrovnala a Senici sa podarilo do konca prvého dejstava znížiť. Po faule na Opielu v pokutovom území odpískal hlavný rozhodca v 31. minúte jedenástku, ktorú premenil Piroska.
     

V druhom polčase Slovan kontroloval priebeh hry a pridal ešte tretí gól. V 61. minúte zobral loptu neistému stopérovi Gavovi hosťujúci Soumah a svoj samostatný únik na Šullu okorenil gólom - 1:3. Brankár domácich následne podržal svoj tím ešte pri ďalších únikoch aktívneho Soumaha a striedajúceho Mészárosa. Slovan triumfoval na Záhorí po výsledku 3:1 a pred odvetou si vytvoril výbornú východiskovú pozíciu na postup do finále.

 

Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: "Stretli sa dve mužstvá, ktoré patria medzi špičku corgoňligovej tabuľky. Pohár je iná súťaž. Našou taktikou bolo rozhodnúť tento dvojzápas už dnes. Chceli sme vyhrať ešte vyšším rozdielom, aby sme si zabezpečili postup. Mali sme dobrý vstup do zápasu. Po našich dvoch góloch sa súper chytil kontaktným. Po zmene strán otvorila Senica obranu. My sme si vypracovali aj ďalšie šance, no s výsledkom 1:3 som čiastočne spokojný." 
      

Pavel Hapal, tréner Senice: "Nie som spokojný s výsledkom. Súperovi ale k nemu gratulujem, pretože si ho zaslúžil. Do zápasu sme vstúpili s tým, že chceme hrať zo zabezpečenej obrany. Bohužiaľ, dvakrát sme inkasovali. Spravili sme strašné individuálne chyby. Po kontaktnom góle na 1:2 sme nemali špatnú fázu hry, bolo to však málo. Takýmto spôsobom nemôžeme proti takému kvalitnému súperovi ako Slovan hrať."

 

1. zápas semifinále SP, Slovnaft Cupu:
FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:2)
Góly: 31. Piroska (z 11 m) - 14. Vittek, 17. Peltier, 31. Soumah. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Piroska, Opiela - Milinkovič, Vittek, Gorosito, 1324 divákov

 

zostavy a striedania: 
FK Senica: Šulla - Slinkin, Pavlík, Gava, Mazáň - Ventúra, Chvátal (70. Hiago) - Piroska, Opiela, Kalabiška (80. Ferenčík) - Irobiso (70. Kosorín)
ŠK Slovan Bratislava: Perniš - Bagayoko (78. Hudák), Gorosito, Niňaj, Vrablec - Bagi (70. Halenár) - Peltier (57. Mészáros), Grendel, Soumah, Milinkovič - Vittek

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies