Bomba uložená vo vlaku zabila v Pakistane trinásť ľudí

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 16:28 • 2 min
Bomba uložená vo vlaku zabila v Pakistane trinásť ľudí

KVÉTA - Mestom Sibí v strednej časti Pakistanu otriasol v utorok výbuch bomby, ktorý podľa údajov polície po sebe zanechal najmenej 13 mŕtvych a 35 zranených.

slovakia

left justify in out

Nálož vybuchla na miestnej stanici vo vlaku smerujúcom z provinčného hlavného mesta Kvéta do Rávalpindí blízko Islamabadu a podľa vyjadrenia ministra železníc Saada Rafíka pre stanicu Geo TV ju mohla v súprave zanechať istá žena, ktorá po príchode do Sibí vystúpila. K útoku sa neskôr prihlásila málo známa separatistická skupina Balúčska oslobodzovacia armáda, pričom varovala pred ďalšími. Sibí sa nachádza približne 150 kilometrov východne od Kvéty, metropoly Balúčistánu, kde sú dlhodobo činné separatistické a iné militantné skupiny. Utorňajší útok mal byť odvetou za vojenskú operáciu proti aktivistom Balúčskej oslobodzovacej armády z predošlého dňa, keď údajne najmenej 30 z nich zabili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies