Premiér Erdogan kritizoval zrušenie zákazu prístupu k Twitteru

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 14:09 • 2 min
Premiér Erdogan kritizoval zrušenie zákazu prístupu k Twitteru

ANKARA - Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan dnes uviedol, že zrušenie zablokovania sociálnej internetovej siete Twitter ústavným súdom bolo nesprávne a malo by sa zrušiť. Oznámila to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie ústavného súdu ohľadom Twitteru neslúžilo spravodlivosti, malo by sa to napraviť," povedal Erdogan počas parlamentného stretnutia jeho Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP).
     

Prístup k Twitteru bol zablokovaný 21. marca, začiatkom kampane pred komunálnymi voľbami. Turecký telekomunikačný úrad (TIB) nariadenie zrušil minulý týždeň po tom, ako súd rozhodol, že ide o porušenie slobody prejavu.
     

TIB zablokoval prístup k Twitteru po tom, ako premiér vyhlásil, že táto sociálna sieť slúži na šírenie obvinení z korupcie, ktoré jeho vládu očierňujú a môžu jej krátko pred voľbami do miestnych zastupiteľstiev poškodiť.
     

Tento krok kritizoval turecký prezident Abdullah Gül, ako aj viacerí politickí činitelia západného sveta. Podobný osud stihol aj stránku na zdieľanie videí YouTube, ktorú zablokovali 27. marca v rámci boja premiéra so sociálnymi médiami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies