Česká zbrojovka bude na Slovensku vyrábať pištole

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 07:10 • 2 min
Česká zbrojovka bude na Slovensku vyrábať pištole

PRAHA - Česká zbrojovka Uherský Brod expanduje na Slovensko, kde bude sériovo vyrábať moderné pištole CZ 75 P-07 Duty. Nový závod v Kremnických Baniach zamestná 200 ľudí. Informoval o tom server e15.cz.

slovakia

left justify in out

Závod vyrastie vďaka spolupráci Českej zbrojovky s investičnou skupinou Sitno holding bývalého slovenského ministra hospodárstva Ľudovíta Černáka. "Projekt bude spustený v priebehu tohto roka. Na Slovensko sa práve presúva výrobná technika," potvrdil denníku E15 finálnu fázu plánov generálny riaditeľ Českej zbrojovky Lubomír Kovařík.
      

Spolupráca českej a slovenskej strany sa zintenzívnila potom, ako zbrojári z Uherského Brodu v roku 2012 skúšobne vyrobili pištole pre slovenskú armádu. Práve potenciálne zákazky na Slovensku majú byť hlavným dôvodom, prečo sa Česká zbrojovka rozhodla investovať v Slovenskej republike. Slovenská armáda totiž plánuje v dohľadnom čase nákup nových pištolí, podobne aj polícia.
      

Slovenský závod bude vyrábať pre svoju českú materskú firmu viac druhov pištolí. Nosným produktom bude ale obranná služobná pištoľ CZ 75 P-07.
      

Výhodou slovenského závodu je relatívne malá vzdialenosť do Uherského Brodu. Z pohľadu logistiky tak bude jednoduché prevážať materiál medzi materskou a dcérskou spoločnosťou. "Česká zbrojovka spolupracuje so Slovákmi na výrobe pištolí viac než rok, takže sú tam už určité výrobné skúsenosti v tomto odbore," povedal Jiří Hynek, prezident Asociácie obranného a bezpečnostného priemyslu Českej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies