Žilina je siedmykrát jesenným kráľom

NETKY.SK • 30 November 2014, 09:23 • 2 min
Žilina je siedmykrát jesenným kráľom

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa stali jesennými kráľmi vo Fortuna lige 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Rozhodlo o tom sobotňajšie víťazstvo Spartaka Myjava nad AS Trenčín 2:1. Žilinčania i Trenčania majú na svojom konte po 37 bodov, "šošoni" spod Dubňa však výrazne lepšie skóre (39:13, resp. 38:22) a navyše nedeľňajší duel s Dunajskou Stredou pred sebou. Tím zo Žitného ostrova nevyhral u súperov už pätnásť zápasov. Futbalisti MŠK Žilina sa stali celkovo siedmykrát najúspešnejším tímom jesennej časti najvyššej domácej súťaže, prvýkrát od roku 2011. V posledných dvoch ročníkoch dominoval v prvej polovici najvyššej súťaže vždy bratislavský Slovan.


Trenčín mohol byť pred zimnou prestávkou pred Žilinou len v prípade víťazstva v Myjave a zakopnutia konkurenta v nedeľňajšom dueli. Trenčania mali sobotňajší duel dobre rozohraný, od 23. min viedli gólom Harisa Hajradinoviča. Domáci v druhom polčase vďaka zásahom Filipa Oršulu a Štefana Pekára otočili vývoj vo svojej prospech a prvýkrát na svojom štadióne v lige zdolali AS. 


"Odohrali sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme mali celkom slušný vstup do zápasu, dobre sme kontrolovali celý priebeh, domácich sme prakticky do ničoho nepustili. Dali sme gól, vyhrávali sme 1:0 a boli sme na koni. Hráčov sme cez polčas nabádali, aby sme sa snažili ešte dostať do šancí, aby sme strelil gól na 2:0. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. O priaznivý výsledok sme prišli chvíľkovou nedôslednosťou. Sme z toho trošku rozčarovaní," uviedol podľa klubového webu Myjavy člen realizačného tímu AS Ivan Vrabec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies