Vo Venezuele opäť rastie dopyt po Bitcoine

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 14:00 • 2 min
Vo Venezuele opäť rastie dopyt po Bitcoine

CARACAS – Záujem obyvateľov Venezuely o nákup Bitcoinov sa v posledných troch mesiacoch výrazne zvýšil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Venezuela zažila prvý krypto boom ešte začiatkom roka 2017, keď za jediný týždeň bolo vymenených rekordných 805 Bitcoinov.

 

img

 

Následne vo Venezuele klesol záujem o kryptomeny, čo malo za následok aj pokles objemu obchodovania. Týždenne sa obchodovalo približne 150 Bitcoinov.

 

Od začiatku do polovice roka 2018 však v tejto juhoamerickej krajine opäť vzrástli investície do Bitcoinu. Objem obchodov venezuelského bolivára voči Bitcoinu sa od marca do apríla zvýšil o 138% a o od apríla do mája o ďalších 39%.

 

img

 

Prvý júnový týždeň sa niesol v rovnakom trende. Počas posledného májového týždňa sa nakúpili Bitcoiny približne za 4,9 bilióna bolivárov, zatiaľ čo počas prvého júnového týždňa tento objem vzrástol o 40,8% na 6,9 bilióna.

 

Vo všeobecnosti sa rastúci záujem o Bitcoin spája s hyperinfláciou v krajine. Hodnota bolívaru neustále klesá a koncom mája prekonala hyperinflácia v krajine úroveň 25.000%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies