Vo Svinej zatvorili volebnú miestnosť na 45 minút

NETKY.SK • 15 November 2014, 18:30 • 2 min
Vo Svinej zatvorili volebnú miestnosť na 45 minút

SVINIA - V obci Svinia v Prešovskom okrese prerušili krátko pred 17:00 voľby.

slovakia

left justify in out

Volebná komisia zistila, že vo volebnej miestnosti majú rómski voliči lístočky s číslami, koho majú krúžkovať. Je podozrenie, že im tieto lístočky rozdal niekto dnes, čím by bolo porušené volebné moratórium. Do Svinej prišli členovia okresnej volebnej komisie a polícia a na 45 minút prerušili voľby. O tento čas sa voľby v Svinej predĺžia. Agentúre SITA to potvrdila predsedníčka miestnej volebnej komisie Helena Kollárová.

 

Situáciu bol preveriť aj člen obvodnej volebnej komisie Jozef Kislík. Rovnako potvrdil, že volebnú miestnosť museli uzavrieť a prípad ďalej prešetrujú. 

 

Obec Svinia má vo voličských zoznamoch zapísaných 1 104 voličov. O post starostu sa uchádza vo voľbách šesť kandidátov, na poslanca kandiduje 29 záujemcov, poslanecký mandát môže získať sedem z nich. Záujem o voľby vo Svinej bol už od rána veľký. Najviac voličov však očakávali práve v čase okolo 16:00. 

 

V obci Svinia sa po posledných komunálnych voľbách v roku 2010 museli voľby opakovať. Ich platnosť v celom rozsahu zrušil Ústavný súd SR, ktorý ich označil za nezákonné. Opakované voľby sa konali 25. júna 2011 a vyhrala ich tá istá kandidátka ako v novembri 2010. Občania ju v referende začiatkom tohto roka chceli zbaviť funkcie, ale referendum pre nízku účasť voličov nebolo platné. Súčasná starostka teraz nekandiduje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies