V Zichyho paláci je otvorená letná čitáreň, budú aj besedy s hercami

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:05 • 2 min
V Zichyho paláci je otvorená letná čitáreň, budú aj besedy s hercami

V Zichyho paláci je otvorená letná čitáreň, budú aj besedy s hercami

slovakia

left justify in out

img

Na nádvorí Zichyho paláca v centre Bratislavy po niekoľkých rokoch otvorili letnú čitáreň. Návštevníci môžu okrem kníh využiť bezplatné wifi pripojenie na internet i občerstviť sa.
      Podľa staromestskej starostky Tatiany Rosovej chce samospráva Zichyho palác znova otvoriť najmä Bratislavčanom, ale aj návštevníkom mesta. Knižnica bude fungovať ako tzv. knižný kolotoč - každý si môže požičať knihu bez akéhokoľvek preukazu a po dočítaní ju doniesť späť.
      Na nádvorí paláca bude v rámci Kultúrneho leta cyklus jazzových, bluesových a soulových koncertov, tiež divadelný program. Novou divadelnou aktivitou v auguste a septembri bude Leto hereckých osobností. Do Bratislavy prídu známi českí herci Karel Roden, Ivana Chýlková, Jana Krausová a Iva Janžurová.
      "Vystupovať budú v kamenných divadlách, ako sú Nová Scéna či Ateliér Babylon (bývalé divadlo West), ale na nádvorí Zichyho paláca budú sprievodné podujatia, napr. Káva u Zichyho, čiže neformálne rozprávanie a čítanie s hereckými hviezdami," uviedol dnes pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.
      V spolupráci s vydavateľstvom Gorila sa na nádvorí uskutočnia čítania slovenských autorov pre dospelých, tiež pre deti s propagátorom čítania pre nich Tiborom Hujdičom známym ako Pán Mrkva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies