V Afganistane popravili obesením piatich ľudí odsúdených za únosy a vraždu

NETKY.SK • 29 November 2017, 17:28 • 2 min
V Afganistane popravili obesením piatich ľudí odsúdených za únosy a vraždu

KÁBUL - Afganské úrady v stredu popravili vo väznici v hlavnom meste Kábul obesením piatich väzňov, odsúdených za únosy a vraždu. Informovalo o tom vo vyhlásení afganské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

"Zločineckú skupinu" odsúdili v súvislosti s niekoľkými únosmi v provincii Herát. Unesenou a následne zavraždenou obeťou bol Muhammad Šáh Ajmák, syn zástupcu šéfa stavebnej spoločnosti v tejto západoafganskej provincii. Na svojom účte na Facebooku to uviedol hovorca ministerstva vnútra Nadžíb Daníš.

 

Popravy vykonali po vydaní príkazu afganského prezidenta Ašrafa Ghaního a konečnom verdikte súdu, uvádza sa ešte vo vyhlásení. Medzi piatimi popravenými bol aj bývalý člen provinčnej rady Herátu, Hadží Askar Anwarí, čo potvrdil nemenovaný predstaviteľ ministerstva. Tresty smrti sa v Afganistane vykonávajú zriedka, ale prezident Ghaní schválil príkaz na popravu šiestich ľudí odsúdených za terorizmus už vlani v máji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies