USA a Británia privítali prísľub vyšetriť obvinenia z volebných podvodov

NETKY.SK • 14 December 2011, 04:57 • 2 min
USA a Británia privítali prísľub vyšetriť obvinenia z volebných podvodov

USA a Británia privítali prísľub vyšetriť obvinenia z volebných podvodov

slovakia

left justify in out

img

Vláda Spojených štátov privítala v pondelok prísľub ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva vyšetriť obvinenia z podvodov počas nedávnych parlamentných volieb.
Šéfka americkej diplomacie Hillary Clintonová však zdôraznila, že dôkazom o odhodlaní ruskej vlády bude nie to, ako preverovanie sťažností uskutoční, ale to, aké kroky napokon podnikne.
Clintonová označila ochotu Moskvy vyšetrovať obvinenia z volebných podvodov za "povzbudzujúcu". USA podľa jej slov prijali s potešením skutočnosť, že protesty v Rusku v súvislosti s poslednými voľbami boli pokojné.
Clintonová vystúpila na tlačovej konferencii spolu s britským ministrom zahraničných vecí Williamom Hagueom deň po tom, ako Medvedev prisľúbil vyšetrovanie tvrdení o podvodoch na svojej stránke na Facebooku.
Hague uviedol, že konanie Ruska by sa malo riadiť výsledkami vyšetrovania, ktoré musí byť úplné a transparentné. Dodal však, že iné krajiny by nemali predčasne hodnotiť tieto aktivity Kremľa.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies