Trump v Ázii rečnil o nekalých obchodných praktikách. Cielil na Čínu?

NETKY.SK • 10 November 2017, 10:05 • 2 min
Trump v Ázii rečnil o nekalých obchodných praktikách. Cielil na Čínu?

DANANG - Americký prezident Donald Trump krátko po ukončení návštevy Číny, ktorá vyznela veľmi priateľsky, zmenil rétoriku. Pred biznismenmi vo Vietname vyhlásil, že Spojené štáty nebudú ďalej tolerovať chronické nekalé obchodné praktiky.

slovakia

left justify in out

Komentátorom je to jasné - mieril na Čínu. Trump na stretnutí šéfov firiem v rámci summitu Ázijsko-pacifickej hospodárskej spolupráce (APEC) vo vietnamskom Danangu uviedol, že nedovolí, aby v oblasti obchodu "ktokoľvek zneužíval" USA. "Už nedovolíme, aby niekto využíval Spojené štáty. Vždy budem dávať Ameriku na prvé miesto."

 

"Oddnes si budeme konkurovať férovo a spravodlivo," povedal. Podľa Trumpa sú USA pripravené uzavrieť dohody s ktoroukoľvek krajinou z regiónu, avšak len na báze "vzájomného rešpektu a vzájomného prospechu". "Ak USA vstúpia do obchodných vzťahov s inými krajinami, odteraz budeme očakávať, že naši partneri budú poctivo dodržiavať pravidlá," uviedol americký prezident. "Očakávame, že trhy budú otvorené v rovnakej miere na oboch stranách a že investície budú riešiť súkromní investori a nie vládni plánovači."

 

Trump pricestoval do Vietnamu priamo z Číny; je to už štvrtá zastávka jeho 12-dňovej cesty po Ázii. Podľa vlastných slov sa snaží o korekciu obchodných vzťahov medzi Áziou a USA smerom k rovnováhe a cieľom jeho politiky je ochrana pracovných miest v USA.

 

 

Čína bola vždy obľúbenou Trumpovou témou. Pozrite si toto video; možno skúsite zrátať, koľkokrát v ňom vyslovil slovo "China":

 

Zdroj: Youtube

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies