Srdcervúce FOTO: Humanitárna pracovníčka zachránila chlapca, ktorého nechali napospas osudu

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:52 • 2 min
Srdcervúce FOTO: Humanitárna pracovníčka zachránila chlapca, ktorého nechali napospas osudu

LAGOS – Pracovníčka charity na fotografii dáva vodu dvojročnému nigérijskému chlapcovi, ktorého vlastná rodina nechala napospas osudu, pretože si mysleli, že je čarodejník.

slovakia

left justify in out

Chlapca, ktorý dostal meno Hope našli na pokraji života, prelezeného červami po tom, čo osem mesiacov žil na ulici z odpadkov, ktoré na neho hodili okoloidúci.

 

Zachránila ho Dánka Anja Ringgren Lovenová, keď sa nahý premával ulicami mesta. Charitatívna pracovníčka Lovenová bola zhrozená v akom stave sa chlapec nachádza, a tak ho nakŕmila a dala mu vodu z fľaše.

 

 

Dezorientovaného chlapca zabalila do deky a na rukách ho odniesla do najbližšej nemocnice.

 

 

Lovenová je zakladateľkou nadácie African Children's Aid Education and Development, ktorú založila pred tromi rokmi, aby pomohla deťom, ktoré označia za čarodejnice/čarodejníkov. Tieto deti potom vyhodia z domovov, alebo v niektorých prípadoch dokonca aj zabijú členovia vlastnej komunity.

 

 

„Tisíce detí obvinia z čarodejníctva a videli sme umučené deti, mŕtve a vystrašené,“ napísala na svojom Facebooku a pridala aj fotografie malého chlapca.

 

 

 

 

Hope dostal v nemocnici lieky, aby mu dostali z bruška červy a každý deň dostal krvnú transfúziu. „Je to silný chlapec, je v stabilizovanom stave a dokáže sa už sám posadiť a usmiať sa,“ dodáva Lovenová.

 

 

Chlapca našla 31. januára minulého roku a dnes vyzerá Hope šťastne. Dva dni po jeho nájdení požiadala o príspevky na jeho zdravotnú starostlivosť a dostala neuveriteľný jeden milión dolárov.

 

Lovenová žije v Afrike so svojím manželom Davidom Emmanuelom Umem a majú spolu syna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies