Sedemnásť ľudí zatknutých v súvislosti so škandálom ovplyvňovania zápasov v Taliansku

NETKY.SK • 20 December 2011, 14:33 • 2 min
Sedemnásť ľudí zatknutých v súvislosti so škandálom ovplyvňovania zápasov v Taliansku

Sedemnásť ľudí zatknutých v súvislosti so škandálom ovplyvňovania zápasov v Taliansku

slovakia

left justify in out

imgCREMONA - Bývalý kapitán Atalanty Bergamo a záložník reprezentácie Talianska, Cristiano Doni, bol medzi sedemnástimi ľuďmi, ktorí boli dnes zatknutí v súvislosti s najnovším škandálom ovplyvňovania zápasov a stávkovaním.

Operácia s názvom "Posledná stávka" bola vykonaná v niekoľkých mestách v Taliansku na základe vyšetrovania v severnom meste Cremona.

Podľa správ tlačovej agentúry ANSA a Gazzetta dello Sport, sa vyšetrovanie týka niekoľkých zápasov v Serii B za posledné dve sezóny. Tri z tých zápasov sa týkajú Atalanty Bergamo.

Predmetom vyšetrovania sú údajne aj tri zápasy Serie A z minulej sezóny: Brescia-Bari, Brescia-Lecce a Neapol-Sampdoria.

Podľa správ sú medzi zatknutými aj bývalý hráč Interu Miláno a AS Roma, Luigi Sartori, bývalý hráč Serie B Alessandro Zamperini (Ternana) a aktívni hráči Carlo Gervasoni (Piacenza) a Filippo Carobbio (Spezia). Títo hráči by mali byť obvinení z účasti v zločineckej skupine a športového podvodu.

V
rámci vyšetrovania, ktoré bolo pod vedením štátnych zástupcov v Cremone, bolo v júni zatknutých 16 osôb a Doni bol medzi vyšetrovanými.

V auguste Doni dostal
od disciplinárnej komisie talianskej futbalovej federácie zákaz pôsobenia vo futbale na tri a pol roka a Atalante, ktorá od aktuálnej sezóny hrá opäť v Serii A, odpočítali za trest šesť bodov. Doni trval na tom, že je nevinný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies