Pre bombovú hrozbu muselo lietadlo núdzovo pristáť

NETKY.SK • 4 Október 2010, 12:02 • 2 min
Pre bombovú hrozbu muselo lietadlo núdzovo pristáť

Pre bombovú hrozbu muselo lietadlo núdzovo pristáť

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo Singapore Airlines na trase z Moskvy do Singapuru muselo v nedeľu núdzovo pristáť vo východoindickej Kalkate po tom, ako sa objavili informácie, že na palube sa môže nachádzať výbušnina. Stroj s 265 cestujúcimi a posádkou nedostal povolenie na pristátie v Naí Dillí. Na letisku v indickej metropole totiž platí sprísnený bezpečnostný režim pre prebiehajúce hry Commonwealthu. Pilota na bombovú hrozbu upozornili úrady v Moskve.

"Pilot okamžite o výstrahe informoval letisko v Naí Dillí, tam mu ale nepovolili pristáť. V Naí Dillí totiž počas konania hier Commonwealthu až do 14. októbra platí vysoký stupeň pohotovosti a prísne bezpečnostné opatrenia," informovali tlačovú agentúru AFP indické letiskové úrady. Stroj pristál na letisku v Kalkate tesne pred polnocou miestneho času. Cestujúci museli z lietadla vystúpiť a stroj podrobili pyrotechnici bezpečnostnej prehliadke. Podľa serveru Times of India na palube nenašli nič podozrivé.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies