Počet obetí izraelsko-palestínskeho konfliktu presiahol bilanciu z roku 2009

NETKY.SK • 1 August 2014, 06:40 • 2 min
Počet obetí izraelsko-palestínskeho konfliktu presiahol bilanciu z roku 2009

TEL AVIV - Len niekoľko hodín pred začiatkom trojdňového humanitárneho prímeria v pásme Gazy došlo dnes k izraelskému náletu, pri ktorom zahynulo osem Palestínčanov, tvrdia miestne zdroje. Podľa agentúry DPA je tak počet obetí konfliktu už vyšší než v roku 2009, čím sa stal najkrvavejším od roku 1967.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu palestínskeho ministerstva zdravotníctva Ašrafa Kidru zaútočilo izraelské letectvo pred svitaním na dom v meste Chán Júnis, ktoré leží v južnej časti pásma Gazy. Počet obetí na palestínskej strane tak podľa neho dosiahol od 8. júna, keď Izrael spustil vojenské operácie, 1452. Doplnil, že v roku 2009 - počas 22-dňovej izraelskej ofenzívy - zahynulo 1450 Palestínčanov.
      

Agentúra DPA pripomenula, že v roku 1967 - počas šesťdňovej vojny - Izrael obsadil pásmo Gazy a Západný breh. Z Gazy sa stiahol v roku 2005. USA a OSN vo štvrtok pred polnocou v spoločnom vyhlásení uviedli, že Izrael a palestínske hnutie Hamas súhlasili s bezpodmienečným prímerím v pásme Gazy, počas ktorého budú rokovať o trvalejšom pokoji zbraní. Prímerie začne platiť o 8.00 h miestneho času (7.00 h SELČ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies