Nový útok Boko Haram v Nigérii si vyžiadal 45 obetí

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 09:21 • 2 min
Nový útok Boko Haram v Nigérii si vyžiadal 45 obetí

MAIDUGURI - Pri najnovšom útoku militantov z Boko Haram na odľahlú dedinu v severovýchodnom nigérijskom štáte Borno zahynulo najmenej 45 ľudí. Informoval o tom armádny zdroj. Povstalci napadli domy v obci Njaba vzdialenej asi 100 kilometrov južne od regionálneho hlavného mesta Maiduguri už v utorok na úsvite.

slovakia

left justify in out

"Útok zatiaľ nebol známy, pretože dedina je veľmi odľahlá a naši muži tam nemali prístup," uviedol zdroj.
Povstanie islamistov na severovýchode Nigérie trvá už šiesty rok a vyžiadalo si tisíce obetí na životoch. Radikáli pravidelne útočia na civilistov.

 

Minulý rok okrem iného uniesli 200 školáčok, čím si získali medzinárodnú pozornosť. Nigérijská vláda v súvislosti s bezpečnostnou hrozbou odložila o šesť týždňov prezidentské voľby naplánované pôvodne na 14. februára.

 

V poslednej dobe útočili extrémisti viackrát aj v Nigeri a Kamerune. Oba štáty ako aj Čad vyslali následne do Nigérie vojakov, aby postup Boko Haram zastavili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies