Na ZOH 2018 sa predstavia aj dvaja rozhodcovia zo Slovenska

NETKY.SK • 30 November 2017, 10:12 • 2 min
Na ZOH 2018 sa predstavia aj dvaja rozhodcovia zo Slovenska

ZÜRICH - Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) potvrdila nomináciu 47 rozhodcov z 13 krajín na hokejový turnaj mužov a žien na budúcoročné zimné olympijské hry v Pjongčangu, pričom Slovensko má v nej dvojnásobné zastúpenie: zápasy mužov bude rozhodovať ako hlavný Jozef Kubuš a ženské duely Nikoleta Celárová.

slovakia

left justify in out

Pre oboch to bude premiéra pod piatimi kruhmi v týchto funkciách. Celárová sa na ZOH v Soči v roku 2014 zúčastnila ako hráčka slovenskej reprezentácie.

Mužský turnaj za účasti 12 tímov bude mať pod palcom 14 hlavných rozhodcov a rovnaký počet čiarových, medzi ženami s ôsmimi účastníckymi krajinami bude na dodržiavanie litery pravidiel dbať 10 hlavných arbitrov a ich 9 pomocníkov.

Najväčšie zastúpenie majú USA (7), za nimi nasledujú Fínsko a Švédsko zhodne so šiestimi zástupcami. Pre väčšinu rozhodcov pôjde o premiéru na olympijskom turnaji, niektorí majú skúsenosti zo ZOH v Soči - Antonín Jeřábek (ČR) či Konstantin Olenin (Rus.), Nemka Nicole Hertrichová a Nórka Aina Hoveová účinkovali už na dvoch zimných olympiádach (Soči 2014, Vancouver 2010). Nominovaní majú na konte dovedna 135 vystúpení na majstrovstvách sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies