Na svete žije 245 miliónov vdov, polovica z nich v bezútešnej chudobe

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 15:52 • 2 min
Na svete žije 245 miliónov vdov, polovica z nich v bezútešnej chudobe

Na svete žije 245 miliónov vdov, polovica z nich v bezútešnej chudobe

slovakia

left justify in out

      Na svete žije minimálne 245 miliónov vdov, viac ako 115 miliónov z nich v zdrvujúcej chudobe. Uvádza sa to v správe, ktorú v utorok predstavila Cherie Blairová, manželka bývalého britského premiéra.
      V najhorších podmienkach sa nachádzajú tri milióny žien v Afganistane a Iraku, ktoré prišli o svojich manželov v prebiehajúcich vojenských konfliktoch a tiež vdovy s deťmi v subsaharskej Afrike, ktoré ich rodiny vysťahovali z domu. Správa ďalej zdôrazňuje bezútešnú situáciu žien starajúcich sa o svoje vnúčatá, ktoré prišli o rodičov nakazených vírusom HIV a tiež postavenie detských vdov vo veku sedem až 17 rokov v niektorých rozvojových krajinách.
      "Vdovy po celom svete čelia veľkej diskriminácii a zneužívaniu," vyhlásila Blairová. "V mnohých prípadoch sú vytláčané na okraj spoločnosti a uväznené v chudobe."
      Viac ako 500 miliónov detí vdov žije v násilnom prostredí otroctva a bezdomovectva. Bez akéhokoľvek vzdelania sa často stávajú obeťami priekupníkov s ľuďmi, konštatuje správa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies