Mohol to byť atraktívny súboj, ale Slováci dostali košom

NETKY.SK • 17 Október 2017, 08:18 • 2 min
Mohol to byť atraktívny súboj, ale Slováci dostali košom

CHICAGO - Necelý týždeň po neúspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta v Rusku 2018 sa americká futbalová reprezentácia už plne koncentruje na ďalší cieľ. Je ním svetový šampionát v roku 2022, ktorý bude hostiť Katar.

slovakia

left justify in out

Keďže najbližší súťažný súboj čaká na Američanov až v roku 2019, absolvujú teraz sériu prípravných stretnutí. Ten prvý už v novembri, keď 14. novembra preverí ich silu Portugalsko, ktoré si vybojovalo miestenku do Ruska 2018.

 

Obaja súperi sa stretli na MS 2014 v Brazílii, ich súboj sa skončil nerozhodne 2:2. Keďže tréner Bruce Arena odstúpil po prehre s Trinidadom a Tobagom 1:2, ktorá znamenala koniec nádejám na postup, v novembri americký výber povedie dočasný kouč. Jeho meno ešte nie je známe. Niekoľko dní pred súbojom v Portugalsku odohrajú Američania aj ďalší prípravný duel na "starom kontinente", pravdepodobne v Nórsku.

Práve na termín 14. novembra 2017 prichádzal do úvahy prípravný súboj Slovensko - USA, slovenská strana mala v zálohe zápas proti Nórom. Keďže Američania dali prednosť Portugalčanom, do Trnavy by tak mali pricestovať práve reprezentanti Nórska.

 


Kozáka mrzí, že úvod kvalifikácie poznačili kauzy, najhorší bol duel v Slovinsku a najväčšie sklamanie prišlo v Škótsku

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies