Marček: Kyjev zradil slovanské národy za misku západnej polievky

NETKY.SK • 29 November 2017, 06:00 • 2 min
Marček: Kyjev zradil slovanské národy za misku západnej polievky

MOSKVA - Nezávislý slovenský poslanec Peter Marček vysvetlil pre Sputnik Česká republika, prečo sa chystá predložiť záležitosť o uznaní zákonnosti znovuzjednotenia Krymu a Ruska hlasovaním v parlamente.

slovakia

left justify in out

"V záujme spravodlivosti, normalizovať situáciu, zastaviť násilie a vydieranie zo strany EÚ a Ukrajiny, ktorá sa usilujúc o integráciu zradila dobré vzťahy so slovanskými národami za tanier šošovicovej polievky od západu," povedal poslanec.

 

Tiež poznamenal, že téma uznania Krymu a zrušenia sankcií sa už nejaký čas diskutuje v slovenskom parlamente. "A je najvyšší čas dozvedieť sa, ktorá z existujúcich politických strán má na Slovensku akú pozíciu," dodal Marček .

 

Podľa jeho slov, miestne média "jednostranne predkladajú informácie občanom Slovenska, ktorí nemajú žiadnu šancu dozvedieť sa pravdu o problémových aspektoch ukrajinsko-ruských vzťahov". Marček pripomenul, že v Ukrajine, Slovensku a Maďarsku zostava nevyriešený spor týkajúci sa Podkarpatskej Rusi, ktorá bola niekedy súčasťou Veľkomoravského štátu. Na referende v roku 1991 bolo 78% obyvateľov Zakarpatska, vyjadrili sa za nezávislosť od Ukrajiny a požadovali autonómiu, ktorú doteraz nedostali.

 

"Dnes viacerí ľudia dostávajú informácie od oficiálnych proeurópskych médií, ktoré majú často silno vyjadrený charakter protiruskej propagandy, rozpaľujúcej nenávisť ku "okupantom zo 68 rokov", a preto treba otvorene a objektívne hovoriť o Kryme a o našom vzťahu k Ruskej Federácii," povedal poslanec.

 

"Krymský parlament ešte v roku 1992 prijal akt štátnej nezávislosti Krymskej republiky, ale pod tvrdým tlakom Kyjeva stiahol svoje rozhodnutie výmenou za rozšírenie autority," pripomenul Marček . Podľa jeho slov, viacerí Slováci, ktorí cestovali do Krymu, ho považovali za ruský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies