Irán má vytvorený koncept národnej kryptomeny

NETKY.SK • 28 August 2018, 20:30 • 2 min
Irán má vytvorený koncept národnej kryptomeny

TEHERÁN – Iránske národné centrum pre kyberpriestor oznámilo, že je pripravený koncept štátnej kryptomeny. Projekt národnej digitálnej meny bol vyvinutý na základe pokynov prezidenta Iránu Hassana Rouhaniho.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií miestnej spravodajskej agentúry IBENA, štátne orgány čoskoro odstránia existujúcu neistotu okolo kryptomien, keď Iránska centrálna banka do konca septembra zverejní svoje oficiálne stanovisko k tejto téme.

 

img

Iránska centrálna banka

 

V súčasnosti majú všetky iránske banky a finančné inštitúcie zakázané akékoľvek operácie s kryptomenami kvôli obavám z prania špinavých peňazí. Irán potvrdil, že vytvorí vlastnú štátnu kryptomenu, aby sa vyhol blížiacim sa americkým sankciám a zároveň uľahčili prevody peňazí kamkoľvek na svete a naopak.

 

Podľa vzoru Venezuely, ktorej vláda zaviedla prvú národnú krypomenu Petro ešte vo februári tohto roku, iránske úrady skúmajú technológiu blockchain na praktické využitie v krajine, vrátane úplného zákazu používania amerických dolárov, ktorý bol prijatý začiatkom augusta.

 

img

 

Stále existuje aj iránska ransomware hrozba, ktorá bude v súčasnom geopolitickom prostredí naďalej rásť. Tieto škodlivé vírusy, ktoré po infikovaní počítača zablokujú zariadenie a pýtajú výkupné na jeho odblokovanie, môžu byť vytvárané iránskymi krminimálnikmi rovnako ako počítačovými špecialistami, ktorých podporuje vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies