Inter preskočil v talianskej lige AS Rím, strelec Medel: Máme na titul

NETKY.SK • 1 November 2015, 12:51 • 2 min
Inter preskočil v talianskej lige AS Rím, strelec Medel: Máme na titul

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno sa minimálne do nedele vyšvihli na čelo talianskej Serie A.

slovakia

left justify in out

V šlágri 11. kola zdolali doma AS Rím 1:0 a v tabuľke o bod svojho súpera preskočili. Zároveň ukončili päťzápasovú víťaznú sériu Rimanov, na ktorých lavičke presedel v Miláne celý zápas slovenský obranca Norbert Gyömbér.

 

O triumfe Interu rozhodol po polhodine hry čílsky reprezentant Gary Medel. "Som šťastný z môjho premiérového gólu v sezóne, ale najdôležitejšie je, že sme z tohto ťažkého duelu vydolovali tri body. Myslím si, že máme skvelý tím, ktorý môže pomýšľať na titul. Ale ideme od zápasu k zápasu," zdôraznil Medel.

 

Inter až šesťkrát zo siedmich doterajších triumfov v ligovej sezóne vyhral najtesnejšie 1:0. Spolieha sa najmä na skvelú defenzívu. "Je za tým tvrdá práca. Tím je ako dom, ak nemá pevné základy, tak spadne. Dnes sme dosiahli fantastické víťazstvo nad výborným tímom z Ríma," povedal pre televíziu Sky Sport Italia tréner Interu Roberto Mancini.

 

Hráči AS síce mali územnú i streleckú prevahu, ale ich snahu o záverečný tlak pribrzdilo vylúčenie Bosniaka Miralema Pjaniča. Ten inkasoval v 73. minúte druhú žltú kartu za hru rukou.

 

Kouč Rimanov Rudi Garcia považuje prehru za nezaslúženú, jeho zverenci mali takmer dvakrát toľko striel ako domáci a 59-percentné držanie lopty. "Bol to z našej strany dobrý zápas, nezaslúžili sme si prehrať. Ale chýbal nám pokoj v koncovke. Mali sme brať minimálne bod. Ak by sme dali prvý gól, všetko by bolo inak. No nemám obavy. Keď takto budeme hrať naďalej, čaká nás ešte veľa víťazstiev," skonštatoval Garcia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies