Grilované zemiaky na 4 spôsoby

NETKY.SK • 13 Október 2016, 09:00 • 2 min
Grilované zemiaky na 4 spôsoby

BRATISLAVA - Dochádza Vám fantázia čo spraviť pre svojich blízkych na večeru po náročnom dni? Skúste naše 4 originálne recepty na grilované zemiaky. Sú veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a navyše určite uspokoja brušká vašich papkáčov.

slovakia

left justify in out

Ingrediencie:

4 veľké zemiaky

1 mozzarella

1 lyžička pesta

4 cherry paradajky 

2 PL  olivový olej

1 zelená cibuľa, jemne nasekaná

4 lyžice kyslej smotany

1 malá červená cibuľa, jemne nasekaná

2 lyžice slanina, nakrájaná

1 lyžica pažítky, jemne nasekaná

1/3 šálky syr feta

1/3 cukety nakrájaná

1 zväzok čerstvého nasekaného rozmarínu

3/4 šálky pizza syr zmes

2 lyžičky paradajkový pretlak

8 plátkov mini saláma

4 olivy

4 lístky bazalky

soľ

korenie

 

Caprese Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred  naplníme mozzarellou, pestom a cherry paradajkami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C .

4. Zdobíme zelenou cibuľkou.

 

img

 

Flammkuchen Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2, Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  kyslou smotanou, červenou cibuľou a kockami slaniny. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme pažítkou.

 

img

 

Mediterranean Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  syrom feta, cuketou a olivami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme rozmarínom.

 

img

 

Pizza Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  pizza zmesou, syrom, paradajkovým pretlakom a salámou.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme bazalkou.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies