FOTO + VIDEO Meghan do jednoduchých svadobných šiat oblieklo významné meno v módnom priemysle: Tieto šaty majú naozajstný príbeh

NETKY.SK • 20 Máj 2018, 17:45 • 2 min
FOTO + VIDEO Meghan do jednoduchých svadobných šiat oblieklo významné meno v módnom priemysle: Tieto šaty majú naozajstný príbeh

LONDÝN - Šaty nie sú všetko, a mnoho robia aj doplnky. Svadobné šaty značky Givenchy, ktoré si vybrala Meghan Markle na svadbu s princom Harrym, rozprávali príbeh o súčasnej romantike, geopolitickej histórii a inštitúcii, do ktorej sa vydala.

slovakia

left justify in out

Elegantné biele šaty so šiestimi strategicky umiestnenými švami boli šité z ťažkého hodvábu s jemným leskom. Jednoduchý bateau výstrih elegantne "zarámoval" jej telo. Šaty tak jemne načrtli jej pás, ale čo bolo najpozoruhodnejšie, že všetky prvky šiat nenasvedčovali šatám premávajúcim sa po červenom koberci v Hollywoode, ani šatám podľa fantázie Disney princeznej. 

 

 

Šaty, ktoré navrhla Clare Waight Keller, neobsahovali extravagantné zdobenie. Nebola pokrytá v nádherných čipkách. Nemala jediný volánik - žiadne perly alebo kryštály. Krása šiat bola vo svojich architektonických líniách a jej sebavedomie jednoduchosti. Boli to romantické šaty, no naznačovali, že skutočná romantika nie je vecou rozprávok. 

 

 

Meghan vyzdvihla tieto šaty, a tak to malo aj byť. Jednoduché šaty zdobila žena, ktorej deň aj patril. Bývalá herečka, bývalá bloggerka, má teraz titul Duchess of Sussex. 

 

 

Závoj bol päť metrov dlhý, vyrobený z jemného hodvábneho tylu vyšívaného kvetmi predstavujúcimi 53 krajín Britského spoločenstva národov, Kensingtonovho paláca a jej domovského štátu Kalifornia, ktoré niesli váhu histórie, povinnosti a tradície. Nosila obruč s diamantom a platinovou bandáou diadémou kráľovnej Márie, ktorú jej poskytla jej nová babička kráľovná Alžbeta II. Diadému, ktorý vznikol v roku 1932, dominuje centrálna brož, ktorá sa datuje do roku 1893.

 

 

Princ Harry, vyzerajúci pekne a potešený, nosil uniformu šatstva z Blues a Royals. Keller je britská dizajnérka ktorá predtým pracovala pre Kráľovstvo Škótska. Je to prvá žena, ktorá viedla francúzsky módny dom Givenchy, jedna z najzvýznamnejších osôb v módnom priemysle a úzko spojená s elegantným a sofistikovaným štýlom Audrey Hepburnovej. Keller je jednou z mála ženských návrhárok, ktoré viedli niektoré z najvýznamnejších módnych domov - ženy, ktoré sa priblížili k svojej práci ako jednej, ktorá sa zamerala na posilnenie svojich ženských zákazníkov a nie len ich akési "ozdobenie".

 

 

Beautiful Rooney in @givenchyofficial #hautecouture #metball #nyc 💙

Príspevok, ktorý zdieľa Clare Waight Keller (@clarewaightkeller),

 

Markleina matka Doria Raglandová nosila bledozelené denné šaty a kabát, ktoré navrhli Fernando Garcia a Laura Kim z Oscar de la Renta. Jej dreadlocky boli zamotané späť a zastrčené pod skromným klobúkom britského milovníka Stephena Jonesa.

Matka nevesty, ktorá je afroameričanka, mala dredy - účes, ktorý je v niektorých štvrtiach stále provokatívnyJe to samozrejme pozoruhodné, pretože britská spoločnosť, podobne ako americká spoločnosť, je plná stereotypov o rase. Raglandová sa zdala elegantná a hrdá, šťastná a emocionálna, čo je presne tak, ako každý dúfa, že matka bude vyzerať na svadobný deň jej dcéry vyzerať.

 

Meghan bola označená ako americká princezná a čierna princezná. Rozmanitosť, ktorú prináša britskej kráľovskej rodine, je historická a dôležitá. Môže to byť dychtivá fantázia, pretože je jednou z predpokladov, že sa vzdáme kontroly a nezávislosti. Je to fantázia, ktorá sa netýka vzťahu medzi dvoma milujúcimi jednotlivcami, ako je dohoda medzi inštitúciou a symbolom ženskosti, štátu a tichého nevestu. Šaty a ich jednoduchosť naznačujú, že sú niečim novým - alebo aspoň túžia po niečom novom. Sú moderné, ale viac než to. Tieto šaty, ktoré v žiare svetových reflektorov, odmietajú fantazíjnu prečačkanosť a "sladkosť", akoby naznačovali, že realita má potenciál byť rovnako úžasná. Možno ešte lepšia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies