BRATISLAVA - Štipka odvahy, lyžička odhodlania, miska dobrej nálady, chvíľa času a takéto skvelá paštéta môže byť na vašom stole.
Suroviny:
300 g králičej pečene, 300 g králičieho mäsa, 1 vajíčko, 10 plátov anglickej slaniny, 2-3 PL bieleho vína, 1 rožok, 200 g slaniny, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté korenie, mletá sladká paprika, soľ,
Príprava:
1. Rožok namočíme do vína a vyžmýkame. Potom ho spolu s mäsom, pečeňou a slaninou zomelieme.
2. Pridáme vajíčko, prelisovaný cesnak , mleté korenie, mletú papriku a soľ. Dobre premiešame. Ak je zmes riedka, zahustíme ju strúhankou.
3. Formu na srnčí chrbát vystelieme anglickou slaninou, dáme zmes na paštétu, zakryjeme znovu slaninou a alobalom. Pečieme vo vodnom kúpeli 60 minút pri 165°C. Vyberieme, formu zaťažíme a necháme vychladnúť.
Krájame na plátky, podávame s čerstvým pečivom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies