BRATISLAVA - Kotleta je pôvodom z francúzskeho côtelette, teda rebierko. Je to plát mäsa z boku zvieraťa s kosťou.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z bravčového karé s kosťou, olej, kyslá smotana, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté korenie, mletá sladká paprika
Príprava receptu:
1. Karé naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji.
2. Potom ich vyberieme, olej zaprášime múkou, trochu povaríme, pridáme ½ ČL mletej sladkej papriky, zalejeme asi 1 ½ dcl vody, kyslou smotanou a dosolíme. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody.
3. Povaríme, vložíme späť kotlety. Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies