BRATISLAVA - Strapačky s kapustou sú výborný tip ak máte chuť na kyslé a sýte jedlo.
Suroviny pre 4 osoby:
Strapačky: 500 g zemiakov, soľ, 150-200 g hladkej múky, 1 vajce,
Ostatné suroviny: 150 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 500 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, 100 g bravčových oškvarkov,
Príprava receptu:
1. Zemiaky umyjeme, ošúpeme, postrúhame, pridáme soľ, hladkú múku, vajce a dobre premiešame.
2. Pripravené cesto pretláčame cez haluškáreň do osolenej vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a vyberieme ich do pripravenej nádoby.
3. Slaninu a cibuľu pokrájame na kocky a opečieme. Pridáme na menšie kúsky pokrájanú kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie a udusíme do mäkka.
4. Takto pripravenú kapustu zmiešame spolu s uvarenými strapačkami.
5. Pred podávaním každú porciu posypeme teplými oškvarkami.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies