MENINY , ZDENKA
close

Dnes je 23. september 2023

ZDENKA


Z histórie
23. SEPTEMBER 1941

Prvé experimenty s plynom v koncentračnom tábore Osvienčim

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460211

Do sviatku
39d
Do víkendu
166h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje.

Zjavenie Jána 22:11

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Hŕstková polievka a pečené kuracie stehná

Netky.sk • 09:00 • Čas čítania 2 min

BRATISLAVA – Vďačná sýta polievka, ktorú varili ešte naše babičky. Je nie len hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Hŕstková polievka:

Suroviny pre 4 osoby:

1 balíček hŕstky(je tam fazuľa, šošovica, hrach, krúpy), 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ kalerábu, olej, soľ, vegeta, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky,

 

Príprava:

1. Zmes na hŕstku si namočíme najlepšie na noc. 

 

img

 

2. Na druhý deň vodu zlejeme, dáme novú a varíme tak do polo mäkka. Potom pridáme očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu, soľ, vegetu a dovaríme. 

 

img

 

3. Z múky a mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, pridáme ju do polievky, necháme prejsť varom, dochutíme a odstavíme.

 

img

 

img

 

img

 

 

Pečené kuracie stehná.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie stehná, olej, soľ, majorán, mletá sladká paprika, prelisovaný cesnak,

 

Príprava:

1. Do oleja pridáme soľ, majorán, mletú papriku, prelisovaný cesnak. Touto marinádou dobre potrieme kuracie stehná. Uložíme ich na pekáč, podlejeme zvyšnou marinádou a trochou vody. 

 

img

 

2. Upečieme.

 

img

 

 Podávame s ryžou a kompótom.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 


Za netky.sk
Redakcia Netky

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Dosiahli sme gastronomické dno alebo vášnivú paletu chutí? Vyskúšajte rôznorodosť svetovej kuchyne.

  • Gurmán
  • 05.09 16:15

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00

Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

  • Gurmán
  • 22.09 17:00


Práve teraz

close