FOTO Recept: Hŕstková polievka a pečené kuracie stehná

NETKY.SK • 24 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Hŕstková polievka a pečené kuracie stehná

BRATISLAVA – Vďačná sýta polievka, ktorú varili ešte naše babičky. Je nie len hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.

slovakia

left justify in out

Hŕstková polievka:

Suroviny pre 4 osoby:

1 balíček hŕstky(je tam fazuľa, šošovica, hrach, krúpy), 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ kalerábu, olej, soľ, vegeta, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky,

 

Príprava:

1. Zmes na hŕstku si namočíme najlepšie na noc. 

 

img

 

2. Na druhý deň vodu zlejeme, dáme novú a varíme tak do polo mäkka. Potom pridáme očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu, soľ, vegetu a dovaríme. 

 

img

 

3. Z múky a mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, pridáme ju do polievky, necháme prejsť varom, dochutíme a odstavíme.

 

img

 

img

 

img

 

 

Pečené kuracie stehná.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie stehná, olej, soľ, majorán, mletá sladká paprika, prelisovaný cesnak,

 

Príprava:

1. Do oleja pridáme soľ, majorán, mletú papriku, prelisovaný cesnak. Touto marinádou dobre potrieme kuracie stehná. Uložíme ich na pekáč, podlejeme zvyšnou marinádou a trochou vody. 

 

img

 

2. Upečieme.

 

img

 

 Podávame s ryžou a kompótom.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies