FOTO Recept: Borčš

NETKY.SK • 29 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Borčš

BRATISLAVA – Tradičný boršč sa varí podľa mnohých receptov, ale každý považuje ten svoj určite za pravý. Aj tento náš je pravý a zaručený.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

2 cvikly, 300 g hovädzieho mäsa, 2 cibule, ½ hlávky bielej kapusty, 2 mrkvy, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 ks bobkového listu, 4 paradajky, soľ, kyslú smotanu,

 

Príprava receptu:

1. Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka. Potom ju očistíme a pokrájame na rezance. Medzi tým uvaríme v slanej vode mäso do mäkka. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cviklu, nakrájanú kapustu, mrkvu a zeler na hrubo nastrúhané, zemiaky nakrájané na kocky, bobkový list, zalejeme troškou vývaru z mäsa a udusíme do mäkka.

obrazok

2. Uvarené mäso vyberieme, nakrájame na kocky, vložíme späť do vývaru a pridáme udusenú zeleninu. Pridáme pokrájané paradajky a spolu povaríme asi 30 minút.

obrazok

3. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies