BRATISLAVA – Tradičný boršč sa varí podľa mnohých receptov, ale každý považuje ten svoj určite za pravý. Aj tento náš je pravý a zaručený.
Suroviny pre 4 osoby:
2 cvikly, 300 g hovädzieho mäsa, 2 cibule, ½ hlávky bielej kapusty, 2 mrkvy, 1 zeler, 2 zemiaky, 1 ks bobkového listu, 4 paradajky, soľ, kyslú smotanu,
Príprava receptu:
1. Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka. Potom ju očistíme a pokrájame na rezance. Medzi tým uvaríme v slanej vode mäso do mäkka. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cviklu, nakrájanú kapustu, mrkvu a zeler na hrubo nastrúhané, zemiaky nakrájané na kocky, bobkový list, zalejeme troškou vývaru z mäsa a udusíme do mäkka.
2. Uvarené mäso vyberieme, nakrájame na kocky, vložíme späť do vývaru a pridáme udusenú zeleninu. Pridáme pokrájané paradajky a spolu povaríme asi 30 minút.
3. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies