BRATISLAVA - No kto by odolal tradičným fašiangovým bohémkam? Ak ste sa rozhodli spolu s nami zhrešiť, pripájame recept a prajeme dobrú chuť!
Suroviny:
10 bielkov, 30 dkg kryštálového cukru, 6 dkg kakaa, 20 dkg mletých orechov, 1 a ½ masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 1 žĺtok, 10 dkg rozpustenej čokolády, čokoládová poleva,
Príprava:
Konzervu s kondenzovaným mliekom dáme do hrnca s vodou a varíme 1 hodinu. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh, pridáme kakao a mleté orechy. Cesto rozotrieme na dva pechy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Upečieme, dáme dolu papier a rozkrojíme po dĺžke na tri časti. K uvarenému salku pridáme maslo, žĺtok, rozpustenú čokoládu a vymiešame hladký krém. Naplníme pláty, ktoré ukladáme na seba. Vrch tiež potrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies